Mik azok a kulcsszóegyezési beállítások?

Négy kulcsszóegyezési beállítás határozza meg, hogy mely Google-keresések váltják ki hirdetéseinek megjelenítését. Ezekkel a beállításokkal szabályozhatja, hogy kik lássák hirdetéseit. Ahhoz, hogy a kívánt egyezési beállítást használja, elegendő, ha munkatársunknak a kampány során bármikor jelzi igényét.

Minden kulcsszó esetében kiválaszthatja a következő négy beállítás valamelyikét:

  1. Általános egyezés: Lehetővé teszi, hogy hirdetései hasonló kifejezések és releváns változatok esetén is megjelenjenek.
  2. Kifejezésegyezés: Hirdetései csak olyan kereséseknél jelennek meg, amelyekben pontosan szerepel a kifejezés.
  3. Pontos egyezés: Hirdetései csak olyan kereséseknél jelennek meg, amelyek pontosan megegyeznek a kifejezéssel.
  4. Kizáró egyezés: Hatására hirdetése egyetlen olyan keresésnél sem jelenik meg, amelyben szerepel a kifejezés.

Egyes beállításokkal hirdetései több megjelenítést, kattintást és konverziót érhetnek el, míg más beállításokkal kevesebbszer jelennek meg, és pontosabban célzottak lesznek. A befektetés minél előnyösebb megtérülése érdekében érdemes megtalálni a kulcsszavakhoz a legmegfelelőbb egyezéstípust.


Általános egyezés

Ez az alapértelmezett beállítás. Ha hirdetése például a "mediterrán utazás" kulcsszót tartalmazza, akkor hirdetése minden olyan felhasználói keresésre megjelenhet, amely bármilyen sorrendben, akár más kifejezésekkel együtt is tartalmazza egyik vagy mindkét (mediterrán és utazás) szót. A hirdetések a kulcsszó különböző variációira, például az egyes és többes számú alakokra, a szinonimákra és más releváns variációkra is megjelenhetnek.
Általános egyezésű kulcsszó: A hirdetések az alábbi kereséseknél jelennek meg:
mediterrán utazás mediterrán
utazás
mediterrán utazás repülővel
mediterrán utazási képek
külföldi utazás
mediterrán utak

Kifejezésegyezés

Ha a kulcsszót idézőjelben adja meg (például "mediterrán utazás"), hirdetése megjelenhet minden olyan felhasználói keresésnél, amely azonos szórenddel tartalmazza a mediterrán utazás kifejezést. A hirdetés olyan kereséseknél is megjelenhet, amelyek más kifejezést is tartalmaznak, feltéve, hogy a megadott pontos kifejezés is szerepel bennük.
Kifejezésegyezést alkalmazó kulcsszó: A hirdetések az alábbi kereséseknél jelenhetnek meg: A hirdetések az alábbi kereséseknél nem jelennek meg:
"mediterrán utazás" nyári mediterrán utazás
mediterrán utazás repülővel
mediterrán utazás képek
utazás mediterrán tájakra
mediterrán út
mediterrán utak

A kifejezésegyezés célzottabb, mint az általános egyezés, de rugalmasabb, mint a pontos egyezés.


Pontos egyezés

Amennyiben a kulcsszót szögletes zárójelben adja meg (pl. [mediterrán utazás]), hirdetése csak akkor jelenik meg, ha a felhasználói keresésben csak a "mediterrán utazás" kifejezés szerepel azonos szórenddel, egyéb szavak nem.
Pontos egyezésű kulcsszó: A hirdetések az alábbi kereséseknél jelenhetnek meg: A hirdetések az alábbi kereséseknél nem jelennek meg:
[mediterrán utazás] mediterrán utazás nyári mediterrán utazás
mediterrán út
mediterrán utazás repülővel

A pontos egyezés valószínűleg nem eredményez annyi megjelenítést, kattintást vagy konverziót, mint az általános egyezés. Ha azonban körültekintően átfogó kulcsszólistát állított össze, az elért forgalom sokkal inkább termékére vagy szolgáltatására célzott lehet.


Kizáró egyezés

Amennyiben a "mediterrán utazás" kulcsszó mellé kizáró kulcsszóként megadja a "-buszos" szót is, hirdetése nem jelenik meg az olyan kereséseknél, amelyek tartalmazzák a "buszos" kifejezést.
Kulcsszavak: A hirdetések az alábbi kereséseknél jelenhetnek meg: A hirdetések az alábbi kereséseknél nem jelennek meg:
mediterrán utazás
-buszos
mediterrán utazás
mediterrán utazás repülővel
mediterrán
buszos mediterrán utazás
mediterrán városok látogatása

A kizáró kulcsszavak különösen akkor hasznosak, ha fiókjában sok általános kulcsszó található. Ha a keresési lekérdezésekről szóló jelentésben vagy a Kulcsszóválasztó eszközben irreleváns variációkat lát, javasoljuk, hogy jelölje meg ezeket kizáró kulcsszóként.


Ne feledje, hogy a választott egyezéstípustól függetlenül nagyon fontos, hogy a termékét vagy szolgáltatását pontosan leíró kulcsszavakat használjon.

Kulcsszóegyezési beállítások

A kulcsszóegyezési beállítások a keresőhirdetések precíz célzását segítik.  

Ezekkel szabályozhatja, hogy kik lássák hirdetéseit. Ahhoz, hogy a kívánt egyezési beállítást használja, elegendő, ha munkatársunknak bármikor jelzi igényét.

Minden kulcsszóra külön kiválaszthatja a következő négy beállítás valamelyikét:

  • Általános egyezés: Lehetővé teszi, hogy hirdetései hasonló kifejezések és releváns változatok esetén is megjelenjenek.
  • Kifejezésegyezés: Hirdetései csak olyan kereséseknél jelennek meg, amelyekben pontosan szerepel a kifejezés.
  • Pontos egyezés: Hirdetései csak olyan kereséseknél jelennek meg, amelyek pontosan megegyeznek a kifejezéssel.
  • Kizáró egyezés: Hatására hirdetése egyetlen olyan keresésnél sem jelenik meg, amelyben szerepel a kifejezés.
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: munkanapokon 9:00-16:00 között telefonon: (1) 788-4380 faxon: (1) 799-8629 email: info kukac maxad pont hu